Om företaget Bokning Kurs/Föreläsning Gästfotografer Shop Fotouppdrag GDPR

Bokningar

Boka en fotosession för dig, din familj, vänner, möhippa, kalas eller för din bästa fyrfota vän!

Att boka en fotosession, så vi tillsammans kan skapa minnen för resten av livet, är så roligt! Precis så ska ni tänka när jag är där och fotograferar er, att det är kul, roligt, ännu en ny upplevelse – den stämningen kommer sedan lysa igenom på det färdiga resultatet.

Min specialitet är att fota människor tillsammans med sina fyrfota vänner, men jag åtar mig också nya roliga utmaningar som att fotografera er på olika tillställningar, tex när ni anordnar ett kalas för någon eller vid vackra familjeporträtt i naturliga miljöer.

Något som blivit populärt är att hyra in mig för att vara med på en träning eller tävling för att fota just er klubb, ert lag eller kompisgänget som tränar tillsammans.

Hör av er så skräddarsyr vi ett förslag till just er.

Bilderna ni får levereras digitalt i full upplösning så att du själv kan välja hur och vilka förstoringar och inramningar du vill göra. Jag rekommenderar gärna bra fotolabb/ramverkstad och vill du ha hjälp kan du även beställa inramade förstoringar från mig.

Nedan följer några olika prisförslag på de varianter som jag har som standard. Du kan också höra av dig för skräddarsydda paket på offert.

Vid förfrågan om samarbete med just ert företag eller er klubb maila oss på info@ulrikasphoto.se .


Petitepaket
Planeringssamtal + 30-45 min fotografering
3-4st digitala högupplösta bilder
1 495 SEK exkl milersättning
(Minst två, tre sessioner på det ställe vi valt ut att vara på)
Under 30-45 minuter tar vi god tid på oss att hitta den rätta bilden och hinner med att fota en typ av bilder på tex barn, familjebild, häst eller hund. Porträttbilder eller actionbilder.

Standardpaket
Planeringssamtal + ca 1,5 h fotografering
8-10st digitala högupplösta bilder
2 095 SEK exkl milersättning
Under denna tid, ca 1,5 h, hinner vi fotografera fler olika typer av bilder. Det kan vara att ni vill ha både t ex porträttbilder och actionbilder på den/de familjemedlemmar ni vill fotografera. Ett alternativ vid fotografering av djur är att ni vill fotografera flera djur.

Premiumpaket
Planeringssamtal + ca 1,5 h fotografering
Alla utvalda bilder (ca 30-50 st) levererade på USB-minne
3 595 SEK exkl milersättning
Det är inte ovanligt att man vill spara alla bilder från en fotosession, det är ett exklusivt tillfälle och detta paket är för dig! För dig som inte kan bestämma vilka av bilderna som är bäst, varje bild bär sitt minne och har sitt minspel. Det är ett lyxigt paket där du hinner bli fotograferad på olika typer av kort och du hinner också variera vem som är med på bilderna. Fotograferar ni tex era fyrfota vänner hinner vi med både att hund/häst är själva på korten men också med deras kära familjemedlemmar. Fotograferar ni era barn hinner vi kanske med både när de är pigga och fyllda med energi men kanske också när energin tagit slut och det är dags för fikapaus i föräldrarnas knä.

Klubbdag/kompisträff
Planeringssamtal + ca 1,5 h fotografering
3st digitalt högupplösta bilder per person
400 SEK/pers, minst 6pers, exkl milersättning
Ska du och dina häst/hundkompisar träffas? Låt mig komma och fotografera träningen/fikat/skogspåret/ridningen eller en härlig promenad i skog och mark. En sådan dag eller kväll fungerar utmärkt när ni har kurstillfällen eller ska träna en stund tillsammans. Men även om ni bara vill ha en mysig kompisträff med era fyrfota vänner.

För dig som önskar få bilder till ditt företag fotograferat – kontakta mig för en offert.

Reseersättning i närområdet tillkommer med 35 SEK/mil och vid längre resor är oftast en tågbiljett det billigaste alternativet.


Ibland har man beställt ett mindre paket med få bilder men ser något eller några extra bilder man vill ha, ytterligare bilder kan då köpas till för en kostnad av 195kr/st. Jag erbjuder även paketpriser:

5st bilder 900kr
10st bilder 1700kr

Vi innehar F-skattsedel.


VANLIGA FRÅGOR

Hur får jag använda bilderna jag köpt?
Bilderna får du använda privat. Det innebär att du får göra kopior för eget bruk tex göra tavlor mm. Du kan ladda upp bilderna på egen privata hemsida eller i dina sociala medier om du enligt god sed anger fotografens namn. Du kan inte sälja vidare bilderna och inte heller använda dom utan tillåtelse av fotografen i kommersiellt syfte. Bilder får inte heller ändras på något sätt, t.ex. vad gäller beskärning eller färger, är det något som önskas så kontaktar du fotografen så hjälper denne dig.

Hur kan jag välja vilka bilder jag vill ha?
Ca 1-3 veckor efter din fotografering får du en länk till ett webbgalleri där du kan titta på alla utvalda bilder. Här kan du sedan välja dina egna favoriter och meddelar mig. Du kan även komma med önskemål om redigering.

Hur betalar jag?
Efter planeringssamtal och tidsbokning skickar jag en faktura på 50% av paketpriset, som också är bokningsavgiften, vilket dras av på slutfakturan. Du kan avboka din tid fram tills 48 timmar innan fotograferingen och får då tillbaka hela bokningsavgiften. Ifall du avbokar mindre än 48 timmar innan fotograferingen behåller jag bokningsavgiften. Om vädret skulle bli så dåligt att jag inte kan fotografera bokar vi en ny tid, utan någon kostnad, som passar för alla. Tänk dock på att det måste inte vara soligt för att bilderna ska bli bra – mulet väder brukar resultera i mjukt ljus och fina färger. Har du däremot bestämt dig för motljusbilder är däremot solen viktig, meddela detta vid planeringssamtal.

Hur kan man förbereda sig och sina djur, häst/hund?
Det beror på vilka slags bilder du vill ha men en sak som gäller vid alla tillfällen - ta på er något som ni känner er bekväma i – lägg gärna en extra tanke på hur du/din familj/dina djur ser ut, kanske vilka färger som klär er bäst – bilderna blir ett minne för livet. Oavsett om det är jeans eller klänning ni vill ha så är det viktigaste att ni är bekväma! Detsamma gäller era djur, ta inte på dom något de är ovana att ha på sig tex en ny sele el dyl, det syns på bilderna om djuret är obekväm vid det nya.

För övrigt kan man generellt sett tänka så enkelt som:
Actionbilder på din hund/häst, ja då får den gärna vara full av energi och det kan då vara bra om den har fått vila lite innan fotograferingen. Ta gärna med en leksak/godis till hunden och för en häst som ska släppas lös kan det vara bra att ta med ngt som gör dom uppspelta som ett spö att vifta med eller ett paraply som hästen kan titta till på när du spänner upp det. En foderhink till hästen med lite gott i är bra att ha med.

Är du ute efter stillasittande porträttbilder underlättar det om de är motionerad innan och ta med något som du vet fångar djurets uppmärksamhet som godis/leksak.

För att korten ska bli bra gäller det även att du tänkt till lite vad du är ute efter, titta på olika kort, spara gärna ned några som du kan visa som förslag. Fundera också på var du skulle vilja ha korten fotograferade. Om du känner att detta är jättesvårt så ring till mig så bollar vi tankar och förslag tills du känner dig nöjd.

Välkommen med din bokning!